Sondaj

Care este pt. dvs. cea mai importanta piedica in vederea inceperii unei afaceri?
 levier.ro
Examen Analiză CIG iunie 2012 PDF Imprimare Email

Așa cum am discutat, recapitulez subiectele posibile pentru examen, partea aplicativă:

1. Structura financiară pe termene

2. Structura financiară după proveniența surselor

3. Structura patrimonială

4. Lichiditatea și solvabilitatea bazată pe active

5. Echilibrul financiar

6. Eficiența gestiunii resurselor

7. Cifra de afaceri

8. Valoarea adăugată

9. Profitul aferent cifrei de afaceri

10. Cheltuieli variabile la 1000 lei CA

11. Cheltuieli fixe la 1000 lei CA

12. Rentabilitatea economică (inclusiv model factorial)

13. Rentabilitatea financiară (inclusiv model factorial)

În ceea ce privește partea teoretică, puteți găsi exemple de întrebări grilă în secțiunea ”Examen analiză”.

 
Prezentare fonduri nerambursabile PNDR PDF Imprimare Email

Studenții CIG / Management și masteranzii AOA sunt invitați la o prezentare a posibilităților de finanțare a investițiilor prin fonduri nerambursabile, în special prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. 

Locația: sediul Biroului Regional Vest al Unității de Sprijin a Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală - Centrul de afaceri ”Contact”, Timișoara, str. Andrei Șaguna, nr. 3, parter (langă Casa de Pensii).

Data: în cursul săptămânii 21 - 25 mai, în intervalul 09:00 - 17:00, cu rugămintea de a vă organiza în grupuri de 15 - 25 de persoane.

 

Teme de discuție:

  • -     Investiții realizabile prin fonduri nerambursabile;
  • -     Beneficiari eligibili;
  • -     Procedura de depunere a dosarului cererii de finantare;
  • -     Implementarea investitiilor;
  • -     Relatia cu bancile;
  • Exemple de investitii prin PNDR.


Daniel Brîndescu

 
Management ID PDF Imprimare Email

Pentru examenul la Analiza economico-financiara din luna martie, subiectele aplicative vizeaza urmatoarele teme:

- structura financiară pe termene;

- bonitatea financiară;

- echilibrul financiar;

- eficiența gestiunii St, Cl, Fz;

- Rentabilitatea economică și financiară.

Așa cum am discutat în cadrul întâlnirii de Duminică 26 feb, atașez chestionarul cu privire la competențele așteptate de angajatori de la economiști. În măsura în care reprezentanți ai departamentului de resurse umane din firmele în care vă desfășurați activitatea l-ar putea completa în cursul acestei săptămâni, răspunsurile ne vor fi foarte utile. 

 
Previziune - analiza performantelor PDF Imprimare Email

Pentru proiectul de la disciplina ”Analiza performanțelor financiare”, previziunea va fi realizată pe o perioadă de 2 ani. Analiza financiară post-factum va acoperi perioada 2008 - 2010.

Pentru efectuarea previziunii puteti folosi fisierul xls atasat.

Datele previzionate vor fi sintetizate sub formă de bilanț, cont de profit și pierdere și tablou de fluxuri de numerar. În elaborarea estimărilor vor fi avute în vedere indicațiile prezentate mai jos (pentru proiectul de investiții - AOA) - scenariul ”fără investiție”.

În realizarea analizei post - factum pot fi consultate și aplicațiile de analiză financiară și analiză economică din secțiunea Analiză / Aplicații. Pe seama analizei vor fi propuse măsuri de optimizare, măsuri a căror punere în practică va fi simulată în cadrul previziunii realizate. Analiza previzională (2011 - 2012) realizată pe seama situațiilor financiare previzionate va avea rolul de a verifica impactul măsurilor propuse.

 

Programare susținere proiecte FSFC.

 

 
Vizita karting PDF Imprimare Email

 

In prima parte a lunii mai vom face o vizita la Isac Karting (Timisoara, zona Freidorf), asa cum am discutat in cursul saptamanilor anterioare la seminar. Scopul va fi acela de a obtine informatii reale privind managementul unei organizatii. Veti avea posibilitatea de a discuta cu administratorul organizatiei, respectiv de a pune intrebari cu privire la principalele categorii de active necesare functionarii afacerii, serviciile oferite, modul de formare a veniturilor si cheltuielilor, strategia de marketing.

Am organizat o vizita similara anul trecut - informatii despre aceasta pot fi gasite aici.

In acest an adaugam si o componenta de distractie (daca tot mergem la o pista de karting de agrement).

In acest sens, administratorul organizatiei (dl. Florin Isac) a fost de acord sa organizeze gratuit o mica competitie. Ea va include o sesiune de calificari (3 tururi de calificare pentru fiecare doritor), in baza careia vor fi selectati 5 concurenti pentru o cursa de karting.

In plus, in masura in care exista printre noi persoane pasionate de sporturile cu motor, vor putea beneficia in perioada cuprinsa intre 10 aprllie si data vizitei noastre de o reducere de 20% la inchirierea de karturi de agrement la pista Isac Karting (va fi suficient sa mentionati ca faceti parte din grupul nostru).

Adresa pistei o puteti gasi aici.

Detaliile cu privire la data vizitei si modalitatea deplasare le vom stabili impreuna la seminar. In principiu, avem in vedere data de 8 mai, dar, in masura in care ar fi prea aproape de banchet / pista Isac Karting ar fi ocupata cu ocazia organizarii vreunui eveniment sportiv - putem devia cu o saptamana.

In ceea ce priveste transportul pana acolo, vom dispune probabil de un microbuz al facultatii de 20 - 25 de locuri, urmand sa acoperim diferenta cu autoturisme personale.

Rugmintea mea este sa intocmim in prealabil o lista cu doritori, pentru a cunoaste marimea exacta grupului.

In aceasta idee, va rog sa va inscrieti folosind modulul din partea stanga.

Din punctul meu de vedere puteti implica si colegi de la alte specializari, cu conditia sa isi asume respectarea regulilor noastre de organizare.

 
Mai multe articole..
<< Început < Anterior 1 2 3 Următor > Sfârşit >>

Pagina 2 din 3
© 2008-2011 levier.ro
elektrik